Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων

 

Συνέντευξη στον Νίκο Βοσδογάνη
Η αντιπολίτευση σας καταγγέλλει για κακοδιαχείριση και υπέρογκο δανεισμό. Τι της απαντάτε;

Εάν μπορεί κάποιος με κακοδιαχείριση να καταφέρει να αξιολογείται επί τρία συναπτά έτη από τη ΜOODY’S με πιστοληπτική ικανότητα Α1 τότε μπράβο μου. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το νοικοκύρεμα που κάναμε αμέσως μόλις αναλάβαμε μας επέτρεψε και την κοινωνική μας πολιτική να κάνουμε και τις αναπτυξιακές μας και επενδυτικές μας κινήσεις να επιδιώξουμε. Αυτό επιβραβεύτηκε και από το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας το οποίο σε πρόσφατο αιφνιδιαστικό του έλεγχο αποχώρησε δίνοντας τα εύσημα στο Δήμο Αθηναίων για την οικονομική του διαχείριση. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα που φέρνει σε αυτό τον τομέα τόσο ο Καλλικράτης όσο και η Τρόικα δεν θα τα αντιμετωπίσω με τη «συνταγή» της κυβέρνησης: «Αυξήστε 100% τα δημοτικά τέλη για να καλύψετε τους παρακρατηθέντες πόρους σας». Εγώ σας υπενθυμίζω ότι επί τρία χρόνια πάγωσα τα δημοτικά τέλη και απάλλαξα τελείως των τελών τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες της πόλης μου.
Οι δημότες της πόλης, κυρίως σε συγκεκριμένες γειτονιές όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, νιώθουν ανασφάλεια, καθώς τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι υψηλά. Ποια είναι η αλήθεια; Μπορεί ένας δήμαρχος να παρέμβει στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη και να συμβάλει στην ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία;

Η εγκληματικότητα στην Πόλη της Αθήνας μπορεί να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια αλλά επουδενί λόγω είναι σε επίπεδα πρωτευουσών του εξωτερικού. Και δεν το λέω αυτό για να «βγάλω λάδι» κανέναν. Ούτως ή άλλως η τήρηση της δημόσιας ασφάλειας και τάξης είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε – και το κάνουμε με εξαιρετική επιτυχία - είναι να αντιμετωπίσουμε έμμεσα τη μικροεγκληματικότητα. Και σας δηλώνω υπεύθυνα ότι εάν δεν υπάρχει μικροέγκλημα στο κέντρο της Αθήνας αυτό οφείλεται 100% στο γεγονός ότι όλοι όσοι το θελήσουν –νόμιμοι ή παράνομοι, Έλληνες ή μετανάστες- έχουν ένα πιάτο φαί να φάνε. Εάν αυτοί οι άνθρωποι πεινούσαν η κατάσταση θα ήταν ενδεχομένως πολύ διαφορετική.
Εάν επανεκλεγείτε, ποια θα είναι η κύρια προτεραιότητά σας;
Το νέο συμβόλαιο τιμής που υπογράφω με τις Αθηναίες και τους Αθηναίους στις 7 Νοεμβρίου έχει τρεις κατευθύνσεις: ενισχύσουμε την πολιτική μας προκειμένου να αποφύγουμε την κοινωνική αναστάτωση, να ενισχύσουμε την ασφάλεια και να περιορίσουμε την οικονομική δυσπραγία. Δουλεύουμε λοιπόν, ήδη για περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της πόλης μου με άνοιγμα της κοινωνική ομπρέλας του Δήμου. Πιέζουμε περαιτέρω την κυβέρνηση για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων αστυνόμευσης στην πόλη και φύλαξη των συνόρων. Πετυχαίνουμε οικονομική ανάπτυξη με κίνητρα για τις επιχειρήσεις του κέντρου και δυναμική τουριστική προβολή της Αθήνας μας. Η δουλειά και προς τις τρεις κατευθύνσεις έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς.

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3729

Δεν υπάρχουν σχόλια:

free counter